همیشه مادران بسیاری در انتهای کلاس،دوره یا سمینار ها در پی دریافت تایید یا راهکار برای عملکردشان در رابطه با فرزندشان هستند.نمی دانند چه باید کنند . چگونه با فرزند دلبند خود رفتار کنند. راه درست و نادرست را دریافت نکرده اند و در پی کشف حقیقت این راه هستند.
در این مطلب با استفاده از آموخته های مان از تحلیل رفتار متقابل TA به اختصار و در حد بضاعت ناچیز نکات کوچک اما بسیار مهم را بیان می کنم .باشد که مقبول نظر گران شما گرامیان افتد.
اول هیچ چیز در رابطه مهمتر از آن نیست که بر حالت شخصیت خود وقوف داشته باشیم. در خارج از حوزه آگاهی تصور ما بر آن است که درست ترین کار دنیا را داریم انجام می دهیم اما اشتباه در انتخاب حالت شخصیتی و برقراری ارتباط می تواند ضربه ای مهلک بشمار آید . چگونه؟ شما با نهایت تلاش خود سعادت فرزند دلبند خود را میخواهید شکی در آن نیست اما تمام مطالب خود را در حالت شخصیتی والد مستبد و کنترل کننده، بیان می کنید و فرزند دلبند شما تمام فحوای کلامتان را غر،نقد،انتقاد و توهین به خود تلقی می کند . تا به حال شده پس از جر و بحث های بسیار با فرزندتان به خود می گفتید کاش اصلا دراین باره حرفی نمی زدم. اگر چیزی نمی گفتم بهتر بود چون اکنون رابطه اش را بامن قطع کرده و هیچ کلمه مرا تاب نیاورد. بله چون فرزندتان هر کلمه ای که از دهان شما خارج شد را چون پتکی بر پیکر خود تلقی کرد.
هنگام گفتگو با فرزندان باید در حالت شخصیتی بالغ آگاهانه گاهی بالغانه ، گاهی کودکانه و گاهی والد مهربان و تغذیه کننده بود . گاهی باید غیر مستقیم صحبت کرد و بدان اشراف داشت که هیچ چیز مهمتر از ادامه رابطه نیست . رابطه ای قطع شود به هیچ کجا ما را نمی رساند. به همین جهت تلاش کنیم در یک دوره زمانی بر حالت شخصیتی خود تمرکز نماییم . متوجه باشیم الان که اینجا هستم در کدام حالت شخصیتی قرار دارم . به افکارتان دقت کنید ، این افکار مربوط به کدامیک از بخش های حالات شخصیتی هستند ؟ بعد از مدتی خواهید دید که کم کم می توانید به حالات شخصیتی خود وقوف یافته و بر آن مسلط شوید .پس قدم اول تمرکز بر حالت شخصتی خود است .این بهترین تاکتیکی است که در ایجاد رابطه با فرزند تان می توان انتخاب کرد . تمرین کنید و نتیجه اش را ببینید. شاهین سلطانی مدرس تحلیل رفتار متقابلTA